Το διονυσιακά πολυπολιτισμικό Καρναβάλι του Μεταξουργείου

>

 

Δονηθήκαμε και φέτος...

Το 7ο Καρναβάλι του Μεταξουργείου έγινε και φέτος την προτελευταία Κυριακή της Αποκριάς. Σε κοινοτικό κλίμα, οι κάτοικοι του Μεταξουργείου βίωσαν για ακόμη μια φορά τη γειτονιά τους με διαφορετικό τρόπο ντυμένοι με ευφάνταστες στολές που έφτιαξαν οι ίδιοι/ες, ενώ ολόκληρη η περιοχή δονήθηκε από τον ήχο τον κρουστών που συνόδευαν τους καρναβαλιστές στην περιοδεία που έκαναν στους γύρω δρόμους χορεύοντας.

 

Όλοι οι κάτοικοι από τα σπίτια τους, τα καταστήματα, τις καφετέριες, τα εστιατόρια, τα σχολεία συμμετείχαν στο Καρναβάλι περιμένοντας να υποδεχθούν τους καρναβαλιστές και προσφέροντάς τους κεράσματα. Το κλίμα διονυσιακό και πολυπολιτισμικό ταυτόχρονα, με πολλές στολές από λουλούδια και καρπούς, που θύμιζαν την επαφή με τη φύση, τράγοι που πείραζαν τις κοπέλες, αλλά και βικτωριανοί κύριοι, η Χιονάτη, καλόγριες, “αυτοκίνητα”, μια “τηλεόραση”, “μπουζουκόβιες”, λαγοί, προβατάκια, βαμπίρ, ιθαγενείς, Ινδιάνοι, αλλά και πολλές αυτοσχέδιες στολές μη συγκεκριμένου... περιεχομένου, που ήταν από τις πιο αυθόρμητες και δημιουργικές.

 

Όταν έδυσε ο ήλιος κάηκε ο βασιλιάς Καρνάβαλος στην πλατεία Αυδή με τους καρναβαλιστές να πηδάνε πάνω από τη φωτιά. Η γιορτή κράτησε μέχρι αργά το βράδυ με γαϊτανάκι, κρασιά, κρουστά, χορό. Και του χρόνου παιδιά!

 

Vulva: Το περιοδικό σε ΜΙΑ σελίδα. Η σύγχρονη ελληνική δημιουργία

σε μόδα, φωτογραφία, θέατρο, μουσική, αρθρογραφία, ρεπορτάζ δρόμου.

....................................................................................................................................................................................

Vulva: The magazine in ONE page. Contemporary hellenic creation

in fashion, photography, theatre, music, design, articles, street reportage.