Όπερα και Μόδα από την Εθνική Λυρική Σκηνή

 

>

Dammi i colori

Η Μόδα με την Όπερα συνδέθηκαν για τέταρτη φορά στην Εθνική Λυρική Σκηνή υπό τον φετινό τίτλο “Dammi i colori” [Δως μου τα χρώματα].

 

Σε ένα κουκλίστικο σκηνικό, που δεν ήταν άλλο από το νεοκλασικό σπίτι του σκηνικού της οπερέττας του Θεόφραστου Σακελλαρίδη, Ο Βαφτιστικός, υψίφωνοι και τενόροι τραγουδούσαν άριες ενώ οι χορευτές και χορεύτριες του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής χόρευαν στο ρυθμό των χορογραφιών του Κωνσταντίνου Ρήγου. Όλοι και όλες ήταν μεταμορφωμένοι/ες - τόσο στο πρόσωπο όσο και στο σώμα - από το μακιγιάζ του Αχιλλέα Χαρίτου, ο οποίος αποτέλεσε τον φετινό guest της διοργάνωσης. Την μεταμόρφωση συμπλήρωσε, βάσει της κεντρικής ιδέας της παράστασης, η συνδυαστική επιλογή των κοστουμιών από το βεστιάριο της Λυρικής.

 

Το αποτέλεσμα ήταν έξοχο και πραγματικά ξεχωριστό να παρακολουθήσει κανείς. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε ο χορευτής με το κοστούμι του παγωνιού, που χόρεψε στο τελευταίο κομμάτι της παράστασης, ενώ τα περισσότερα μέρη του συνολικού έργου συνέδεσε μεταξύ τους η εμφάνιση του αστροναύτη, ο σουρεαλιστικός ρόλος που γνωρίσαμε μέσω της ευρηματικής σκηνοθεσίας του Αλέξανδρου Ευκλείδη για την οπερέτα του Γιόχαν Στράους, Η Νυχτερίδα, που ανέβηκε μεταφρασμένη στα ελληνικά την Καλλιτεχνική Περίοδο 2013-2014.

 

Τον εικαστικό χαρακτήρα της παράστασης συμπλήρωσαν οι φωτισμοί, οι οποίοι αλληλεπιδρώντας με το σκηνικό, έδωσαν ιδιαίτερο τόνο στην μεταβαλλόμενη ατμόσφαιρα του έργου. Για να παρακολουθήσουν το “Dammi i colori” προσήλθαν στην Εθνική Λυρική Σκηνή πολλές προσωπικότητες από το χώρο του θεάματος και της μόδας. Ανάμεσά τους ο σχεδιαστής μόδας, Απόστολος Μητρόπουλος, ο πρώην fashion director της ελληνικής Vogue και creative director της Bridal Fashion Week Athens, Μιχάλης Πάντος, και η ηθοποιός Κωνσταντίνα Μιχαήλ.

 

Vulva: Το περιοδικό σε ΜΙΑ σελίδα. Η σύγχρονη ελληνική δημιουργία

σε μόδα, φωτογραφία, θέατρο, μουσική, αρθρογραφία, ρεπορτάζ δρόμου.

....................................................................................................................................................................................

Vulva: The magazine in ONE page. Contemporary hellenic creation

in fashion, photography, theatre, music, design, articles, street reportage.