Το Ρούμι ενέπνευσε

την Τέχνη στο

Athens Rum Festival

>

Εντυπωσιακό art project σε επιμέλεια Μιχαήλ Ρωμανού στο Ζάππειο

Το πρώτο Athens Rum Festival  διοργανώθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο στις 6 και 7 Νοεμβρίου και η Τέχνη είχε τη θέση της και εκεί. Στο πλαίσιο ενός πρωτότυπου καλλιτεχνικού project, επιμέλειας του γνωστού επιμελητή εκθέσεων και εικαστικού καλλιτέχνη Μιχαήλ Ρωμανού, τα μπουκάλια των προϊόντων των εκθετών ενέπνευσαν καλλιτέχνες για να δημιουργήσουν ευφάνταστα έργα τέχνης.

 

Στο Rum Art Project καλλιτέχνες και δημιουργοί επενέβησαν εικαστικά επάνω στα μπουκάλια του ρούμι, ο καθένας με τη δική του τεχνoτροπία, και δημιούργησαν μια εκπληκτική συλλογή έργων που τράβηξαν την προσοχή του πολυπληθούς κοινού της διοργάνωσης.

 

Ανάμεσά τους ξεχώρισε η δημιουργία της βραβευμένης αποφοίτου της ΑΣΚΤ, Ειρήνης Ανδρούτσου, με τεχνοτροπία εμπνευσμένη από την Τηνιακή αρχιτεκτονική, οι δημιουργίες του Διονύση Στεργίου φιλοτεχνημένες με χρυσό μόλυβδο και κόκκινο σμάλτο, η δημιουργία του εικαστικού Νίκου Γιαβρόπουλου, που φιλοτέχνησε το "αποτύπωμα" του Mount Gay, οι δημιουργίες του ίδιου του επιμελητή, Μιχαήλ Ρωμανού, φιλοτεχνημένες με ασημί κορδόνι του μακραμέ, οι δημιουργίες των Γιώργου & Σοφίας Τρέζου, ενώ οι δημιουργίες που ομολογουμένως λατρέψαμε και θα θέλαμε ακόμη και υποκειμενικά να το εκφράσουμε, είναι αυτές του σχεδιαστή μόδας, Κωνσταντίνου Μητροβγένη, ο οποίος δημιούργησε μια υπέροχη πολύχρωμη εικαστική αφαιρετική δημιουργία, καθώς επίσης μετέτρεψε ένα από τα μπουκάλια του ρούμι σε πορτατίφ με τη βοήθεια του 3D printing και της εταιρείας 3DHUB.gr.

 

Στο project συμμετείχαν επίσης δημιουργώντας τα δικά τους μπουκάλια - έργα τέχνης, τα οποία εκτέθηκαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο Μέγαρο του Ζαππείου, οι ακόλουθοι νέοι καλλιτέχνες - δημιουργοί, σχεδιαστές μόδας και ηθοποιοί: Η δημοσιογράφος Μαρία Χατζηνικολάου, η περσόνα τραγουδίστρια Stella Von Schoneberg, η ηθοποιός Βίβιαν Βαλσάμη, οι σχεδιαστές μόδας Πάνος Απέργης, Lila Nova και Chris & Tonia, καθώς επίσης η Ειρήνη Τσίτσου και η Θωμαϊς Φέκα.

 

To Athens Rum Festival, που συνδιοργάνωσαν το βραβευμένο bar Baba Au Rum και η εταιρία Confexpo Ltd, περιελάμβανε έκθεση προϊόντων που αφορούσαν το ρούμι και σε παρελκόμενα ή συγγενικά του προϊόντα, επιμορφωτικά σεμινάρια, masterclasses και γευστικές δοκιμές – tastings από σημαντικούς ανθρώπους του χώρου, από τη χώρα μας και το εξωτερικό, μεταξύ αυτών των Martin και Rebecca Cate, ιδρυτών του σημαντικότερου tiki bar των ΗΠΑ σήμερα, του περίφημου Smuggler’s Cove, μόνιμα στην λίστα με τα 50 καλύτερα μπαρ του κόσμου. (World’s 50 best bars).

 

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν σχεδόν όλες οι εταιρείες ρουμιού που αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα καθώς και ορισμένες από το εξωτερικό.

 

Vulva: Το περιοδικό σε ΜΙΑ σελίδα. Η σύγχρονη ελληνική δημιουργία

σε μόδα, φωτογραφία, θέατρο, μουσική, αρθρογραφία, ρεπορτάζ δρόμου.

....................................................................................................................................................................................

Vulva: The magazine in ONE page. Contemporary hellenic creation

in fashion, photography, theatre, music, design, articles, street reportage.