Στα Καλάβρυτα το Καλοκαίρι

>

 

Βροχή με τον ήλιο να βγαίνει μέσα από τα σύννεφα, πισίνα με θέα το βουνό, παραλία της Πούντας στον Κορινθιακό κόλπο και όχι στην Πάρο, ποτό την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου σε μπαράκι με θέα και σόμπα για το βραδινό κρύο, γλέντι στην Πλατεία του χωριού ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου με διαγωνισμό μαγειρικής από τις χωρικές, χορό και κρασί, διοργανωμένο από τον Πολιτιστικό σύλλογο “Τα Σουδενά”.

 

Τις άλλες μέρες, βόλτα στον αρχαίο ναό της Αρτέμιδος και στα χνάρια της πόλης των αρχαίων Λουσών, περνώντας μέσα από λιβάδια που βρίσκονται στους πρόποδες των βουνών που περιβάλλουν τους σύγχρονους Άνω και Κάτω Λουσούς.

 

Βιώματα που αποκτά κανείς πηγαίνοντας διακοπές σε έναν ορεινό προορισμό, όπως σε ένα από τα χωριά των Καλαβρύτων, όχι το χειμώνα αλλά το καλοκαίρι. Τη νύχτα, θέαση των άστρων που τα νιώθεις δίπλα σου, και της πανσελήνου που όταν την αντικρίζεις από εκεί ψηλά καταλαβαίνεις τον φόβο των Γαλατών πως το φεγγάρι θα ξεκολλούσε από τα σύννεφα και θα έπεφτε στα χέρια τους.

 

Ηλιοβασίλεμα, καφές με τους κατοίκους του χωριού στο καφενείο, όπου είστε όλοι σαν μια παρέα, και πολλά πολλά άλλα βιώματα που για να τα αποκτήσει κανείς δεν χρειάζεται να κάνει κάτι άλλο παρά να επιλέξει απλές διακοπές σε έναν τόπο καταγωγής αποφασίζοντας να τον ανακαλύψει από την αρχή.

 

 

Vulva: Το περιοδικό σε ΜΙΑ σελίδα. Η σύγχρονη ελληνική δημιουργία

σε μόδα, φωτογραφία, θέατρο, μουσική, αρθρογραφία, ρεπορτάζ δρόμου.

....................................................................................................................................................................................

Vulva: The magazine in ONE page. Contemporary hellenic creation

in fashion, photography, theatre, music, design, articles, street reportage.