Με έκθεση στο Loft ολοκληρώνεται το φετινό Orange Water Festival

>

Αναμένεται η παρουσίαση του καταλόγου

Με έκθεση στο πρώην εργαστήρι υφασμάτων της εταιρείας Χυτήρογλου, το οποίο η εικαστικός Κέλλυ Αθανασιάδου μετέτρεψε στον εκθεσιακό χώρο “The Loft”, ολοκληρώνεται το δεύτερο Ελληνολλανδικό Φεστιβάλ Orange Water.

 

Μετά την επιτυχημένη παρουσία του φεστιβάλ σε Κρήτη, Πάρο, Σαντορίνη και Πάτρα, το 2ο Ελληνολλανδικό Εικαστικό Φεστιβάλ Orange Water ήρθε τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα με δύο εκθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Ολλανδικό Ινστιτούτο Αθηνών και στο “The Loft” στην Καπνικαρέα από τις 5 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου 2016.

 

Με μια δεύτερη έκθεση στον ίδιο δημιουργικό χώρο του “The Loft” θα ολοκληρωθεί το φετινό Orange Water. Στην έκθεση παρουσιάζονται επιλογές έργων των σύγχρονων Ελλήνων και Ολλανδών καλλιτεχνών υπό τον τίτλο “Fata Morgana”, που αποτέλεσε το φετινό εννοιολογικό πλαίσιο του Orange Water, και υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Αποστόλη Ζολωτάκη. Η έκθεση άνοιξε την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως την Τρίτη 25 Οκτωβρίου.

 

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στις 20:30 θα γίνει από τον Ολλανδό Πρέσβη κ. Caspar Veldkamp η παρουσίαση του καταλόγου του φετινού φεστιβάλ με φωτογραφίες των εκθέσεων και των έργων των καλλιτεχνών. Στον κατάλογο συμπεριλαμβάνεται και το Vulva.gr ως χορηγός επικοινωνίας.

 

Η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό με ελεύθερη είσοδο από τις 10:00 έως τις 23:00 καθημερινά.

 

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

 

Gert van Oortmerssen, Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος, Δήμητρα Χανιώτη, Henk Crouwel, Κατερίνα Βασιλοπούλου, Eef de Graaf, Μελίνα Καχριμάνη, Frans Horbach, Μαριγώ Κάσση, Jan Mulder, Γιάννης Κολιός, Francesca Lai, Ευγενία Κουμάνταρου, Frank Lenferink, Βαγγέλης Λιουδάκης, Kelly, Anja Nieuwold, Ιωάννα Βασδέκη, Jeff Vanderpool, Bert van Santen, Εύα Βασδέκη, Digna Weiss, Ελένη Ζούνη

 

Επιμέλεια : Αποστόλης Ζολωτάκης

 

«Fata Morgana”, εννοιολογικό πλαίσιο:

 

Η Fata Morgana ήταν, σύμφωνα με την μυθολογία, αδελφή του βασιλιά Αρθούρου. Με τις μαγικές της δυνάμεις μπορούσε να εμφανίζει ψεύτικες εικόνες κάστρων που αιωρούνταν επάνω από τις ακτές. Από αυτήν δανείστηκαν το όνομά τους πληθώρα φαινομένων ανά τους αιώνες, που εξηγούνται μέσω της φυσικής επιστήμης με απλή ή σύνθετη μορφή: από την εμφάνιση νερόλακκων στην έρημο και «υγρού οδοστρώματος» σε δρόμους με αυξημένη θερμοκρασία, μέχρι την όρθωση κάστρων και πόλεων που πλέουν στα σύννεφα, Ο μύθος του Ιπτάμενου Ολλανδού, η βύθιση του Τιτανικού, η οροσειρά που είδαν οι πρώτοι εξερευνητές στον παγωμένο Βόρειο Πόλο, οι παρελαύνοντες Δροσουλίτες στο Φραγκοκάστελο της Κρήτης, η επιπλέουσα πόλη του πατέρα Domenica Giardina και πλήθος άλλων γεγονότων δύνανται να σχετισθούν με τις οπτικές ψευδαισθήσεις της Fata Morgana και τα αποτελέσματα αυτών.

 

 

Vulva: Το περιοδικό σε ΜΙΑ σελίδα. Η σύγχρονη ελληνική δημιουργία

σε μόδα, φωτογραφία, θέατρο, μουσική, αρθρογραφία, ρεπορτάζ δρόμου.

....................................................................................................................................................................................

Vulva: The magazine in ONE page. Contemporary hellenic creation

in fashion, photography, theatre, music, design, articles, street reportage.