Λία Λάππα

Η Ελληνίδα Carrie Bradshaw

Οι άνδρες κάνουν... τη δουλειά τους

Μετά τις παρουσιάσεις  του βιβλίου «Οι άνδρες κάνουν... τη δουλειά τους» σε Ιωάννινα και Αθήνα, συναντήσαμε τη Λία Λάππα να υπογράφει το βιβλίο της στο Avenue Mall.

 

Η μέχρι πρότινος δημοσιογράφος και πλέον συγγραφέας δεν έχει και πολλές διαφορές - όπως δηλώνει η ίδια - από την Carrie Bradshaw, την κεντρική ηρωίδα  του Sex & the City. Ή μάλλον έχει... Στην ελληνική της εκδοχή, η Carrie δεν υπηρετεί το νέο πρότυπο της  single γυναίκας  που ζει στη μεγαλούπολη χωρίς ίχνος παρουσίας οικογένειας  – σαν να φύτρωσε - ασχολούμενη μόνο με τις ερωτικές της σχέσεις και τις τρεις αδιαμφισβήτητα  καρδιακές της φίλες .

 

Η ελληνίδα Carrie, ή αλλιώς Λία Λάππα, είναι μαμά μιας γλυκύτατης κόρης, την οποία ούτε έκανε ούτε δεν έκανε «από άποψη», αλλά επειδή…. ήθελε, ενώ ταυτόχρονα έχει οικογένεια, αδέλφια, μαμά, μπαμπά με ό,τι συνεπιφέρουν οι σχέσεις αυτές, τις διαφορές χαρακτήρα και επιλογών, τις συγκρούσεις αλλά και τους δεσμούς.

 

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αντισταθεί στην εκπλήρωση του ταλέντου και των προσωπικών τη ονείρων της γράφοντας σε αυτή τη φάση για τις σχέσεις και την ταυτότητα των δύο φύλων, εστιάζοντας στους άνδρες, όχι μέσα από μια απλή «πιασιάρικη» στήλη εφημερίδας αλλά κατόπιν έρευνας και  συγκρότησης υλικού και μέσω αυτοέκδοσης, χωρίς δηλαδή την λογοκρισία και την παρέμβαση στο περιεχόμενο εκ μέρους εκδοτικού οίκου.

 

Ταυτόχρονα είναι καθηγήτρια δημοσιογραφίας, θέση μέσα από την οποία διατηρεί συνεχή και ουσιαστική σχέση με τα νέα παιδιά του χώρου. Συμμετέχει στην πολιτική χωρίς κομματική ταμπέλα ή συγκεκριμένη δογματική ιδεολογία, ως μέλος ΜΚΟ στο νόημα του έργου της οποίας πιστεύει, συγκεκριμένα της Σύμπλευσης.

 

Στο συρτάρι της έχει ήδη παιδικά παραμύθια, εμπνευσμένα από το θέμα του παιδικού διαβήτη, τα οποία σχεδιάζει να εκδώσει μετά από τους άνδρες που κάνουν… τη δουλειά τους, ένα βιβλίο που αποκαλύπτει πλευρές των αντρών προσωπικές, εξομολογητικές και μη στερεότυπες.

 

 

Vulva: Το περιοδικό σε ΜΙΑ σελίδα. Η σύγχρονη ελληνική δημιουργία

σε μόδα, φωτογραφία, θέατρο, μουσική, αρθρογραφία, ρεπορτάζ δρόμου.

....................................................................................................................................................................................

Vulva: The magazine in ONE page. Contemporary hellenic creation

in fashion, photography, theatre, music, design, articles, street reportage.