Είμαστε τρελοί κι ευτυχισμένοι

Οι Εκδόσεις  Στο Περιθώριο  και  ο  Γιώργος Νικολαΐδης  σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου

 

«Είμαστε τρελοί κι ευτυχισμένοι»

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  1  ΔΕΚΕΜΒΡΗ  2017  20:00

BΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ  -  CAFE BAR   ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ  Μπόταση  7  &  Σολωμού,  Εξάρχεια

Ο Γιώργος Νικολαΐδης ο οποίος έχει διαγράψει μακρά και εντυπωσιακή πορεία στο χώρο της φωτογραφίας από τις αρχές της δεκαετίας του ΄80 μέχρι τις ημέρες μας, ανέσυρε από το πλούσιο αρχείο του και κυκλοφορεί για πρώτη φορά, μια σειρά ανέκδοτων μέχρι σήμερα φωτογραφιών, που τράβηξε ο ίδιος, καλύπτοντας σημαντικά γεγονότα στην περιοχή των Εξαρχείων και του κέντρου της Αθήνας, καθώς και σε διάφορες συνοικίες της μητρόπολης την δεκαετία του ΄80.

Το βιβλίο καλύπτει «φωτογραφικά» την περίοδο 1984-1988 και περιέχει μοναδικές στιγμές

από τις κοινωνικές συγκρούσεις της εποχής εκείνης στα Εξάρχεια και σε άλλες γειτονιές της Αθήνας, αλλά και από μουσικά γεγονότα όπως η έκρηξη του ελληνικού πανκ, το φεστιβάλ Rock in Athens του 1985, τις συναυλίες στο ιστορικό club Πήγασος, τις πρώτες συναυλίες των Nick Cave, Peter Hammill, Siouxsie and the Banshees, Dream Syndicate κ.ά. Επίσης διάφορες αυτοοργανωμένες συναυλίες, όπως στο Πολυτεχνείο, στο Άλσος της Νέας Σμύρνης κ.ά.

Τις φωτογραφίες του Γιώργου Νικολαΐδη συνοδεύουν σύντομα κείμενα, που γράφτηκαν ειδικά για την παρούσα έκδοση και τα υπογράφουν κοινωνικοί επιστήμονες, ιστορικοί, δημοσιογράφοι, εκδότες  όπως επίσης και μουσικοί, συνοδοιπόροι οι περισσότεροι του γνωστού φωτογράφου κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’80 αλλά και μετά από αυτήν.

 

Vulva: Το περιοδικό σε ΜΙΑ σελίδα. Η σύγχρονη ελληνική δημιουργία

σε μόδα, φωτογραφία, θέατρο, μουσική, αρθρογραφία, ρεπορτάζ δρόμου.

....................................................................................................................................................................................

Vulva: The magazine in ONE page. Contemporary hellenic creation

in fashion, photography, theatre, music, design, articles, street reportage.